Nyhetsbrev fra Marxist Forlag

Gratulerer med frigjøringsdagen!

Gratulerer med frigjøringsdagen!

 
AKTUELLE TILBUD
De sittende myndigheter har de siste årene forsøkt å omgjøre 8. mai til en dag for feiring av norsk militarisme og krigføring i utlandet. Men det kan ikke få oss til å slutte å feire 8. og 9. mai som den store freds- og frigjøringsdagen. I den forbindelse vil Marxist Forlag tilby bøkene vi har om andre verdenskrig samt et aktuelt tidsskrift som tar opp dagens spente situasjon mellom Russland og NATO.

De fire bøkene «Enhetsfront», «Mellom Moskva og Berlin», «Alltid huske, aldri glemme» og «Historie, politikk og polimikk» selges alle til rabatterte priser i mai måned. Hvis du bestiller alle 4 bøkene samlet får du dem fraktfritt tilsendt for kr 400,-.

Vi tilbyr også den meget spennende erindringsboka «Stalingrad: historiens lærdommer», så langt lageret rekker. Boka er skrevet av militære offiserer som deltok i slaget både på tysk og sovjetisk side.

Siste nummer av «Sosialistisk Framtid» tar opp spørsmålet om faren for krig mellom Russland og NATO. Vi vil anbefale å tegne årsabonnement på tidsskriftet (4 nummer) til kr 250,- som bestilles på e-post: sosialistiskfremtid@bevegelsen.no.
 


Enhetsfront
Kr 40,-
Nå på tilbud!
Ordinær pris kr 50,-
Georgi Dimitrov
Enhetsfront

Georgi Dimitrov huskes best for sine teorier og sitt arbeid for å danne enhetsfronter mot den framvoksende fascismen. I denne boka gjengir vi foruten forord av Hans I. Kleven og Todor Zhivkov, Dimitrovs politiske biografi, samt hans artikkel fra 1. mai 1936: «Enhetsfront i kampen for freden». Fredsbevegelsen i dag kan trekke mange lærdommer av denne artikkelen.

Mellom Moskva og Berlin
Kr 60,-
Nå på tilbud!
Ordinær pris kr 75,-
Terje Halvorsen
Mellom Moskva og Berlin
Norges Kommunistiske Parti under ikke-angrepspakten mellom Sovjet-Unionen og Tyskland 1939-1941

Halvorsen retter her et kritisk lys mot den vedtatte «sannhet» som sier at kommunistene sto for en velvillig nøytralitet overfor den tyske okkupasjonsmakten, i samsvar med politiske signaler fra Moskva. Både dette og en rekke andre spørsmål tas opp til vurdering.


Historie, politikk og polemikk
Kr 150,-
Nå på tilbud!
Ordinær pris kr 220,-
Terje Halvorsen
Historie, politikk og polemikk
Utvalgte essays om historiske stridsspørsmål

I denne artikkelsamlingen skriver Terje Halvorsen, en av våre fremste nålevende krigshistorikere, blant annet om hvem som stemte på nazistene i Tyskland, fagbevegelsens rolle under NS-styret, motsetningene mellom Asbjørn «Osvald» Sunde og NKPs Peder Furubotn, og ledende arbeiderpartitoppers uredelige angrep på kommunistenes motstandskamp og fysiske ødeleggelse av kommunistenes krigsarkiver. Et must for historieinteresserte!

Alltid huske aldri glemme
Kr 150,-
Nå på tilbud!
Ordinær pris kr 180,-
Finn Pettersen
Alltid huske aldri glemme
Erindringer om okkupasjon og motstand

Om motstandskamp og illegalt pressearbeid under krigen i Norge 1940 til 1945. Forfatteren levde selv i dekning, og hans egne opplevelser står sentralt i boka. Forfatteren gir oss sin versjon av kjente og dramatiske hendinger, og gir oss et innblikk i motstandens hverdag. Dette er en historisk viktig bok for alle som ikke vil glemme.


Stalingrad: Historiens lærdommer
Kr 195,-
Ordinær pris 
 
V. I. Tsjujkov (redaktør)
Stalingrad: Historiens lærdommer
Erindringer av deltakere i slaget

Boka inneholder kapitler fra bøker skrevet av sovjetiske marskalker samt andre deltakere i slaget om Stalingrad. Også kapitler fra tyske forfatteres erindringer er representert. Samlingen viser betydningen av Sovjetunionens seier ved Stalingrad, der myten om Wehrmachts uovervinnelighet ble knust.

Sosialistisk Framtid nr. 1 - 2015
Kr 40,-
Ordinær pris
 
Aslak Storaker (redaktør)
Sosialistisk Framtid
Nr 1 - 2015

I en artikkel vurderer Stephan Cohen, mangeårig forsker på sovjetisk-amerikanske relasjoner, det slik at amerikanernes aggresivitet fører verden nærmere en atomkrig nå enn under den kalde krigen, mens den canadiske militæreksperten Paul Robinson gir en saklig og grundig vurdering av Russlands politikk og ambisjoner overfor Øst-Ukraina. Eystein Kleven skriver om den ideologiske bakgrunnen for den vestlige frykten for Russland, mens Pål Steigan skriver om hva som kan bli følgende av en eventuell krig mellom USA og Russland.Tilbudene gjelder i hele mai. Du finner hele utvalget av rabatterte bøker i vårt tilbudstorg i nettbutikken.
Marxist Forlag | Brugata 1 | 0186 Oslo | @: post@marxistforlag.no